Educatia religioasa pe care noi o facem studentilor în facultatile de teologie (precum si elevilor în liceele teologice) are ca obiect predarea (gr. "paradosis") unui bagaj minim de învataturi revelate despre Dumnezeu, lume si om, urmat apoi de modul cel mai eficient si mai potrivit de a marturisi (gr. martyria) aceasta învatatura în lumea de astazi atât de plina de prejudecatile ei moderne.

În aceasta pagina studentii Facultatii de Teologie Constanta vor gasi cursurile si materialele necesare pentru pregatirea examenelor, iar la booking vor gasi programarea examinarii, urmând ca dupa examinare sa gaseasca tot pe aceasta pagina rezultatele stradaniilor lor.
!
ARTICOLE PENTRU STUDENTI
Intocmirea unei lucrari - de seminar, de licenta, de dizertatie sau de doctorat - trebuie sã tinã mereu cont de o sumedenie de detalii, aparent dar deloc de neglijat daca vrei ca succesul sa fie de partea ta. Pentru aceasta ai nevoie si de indrumarile cele mai bune, si de cunoasterea ultimelor reglementari facute de forurile acreditate. V-am pregatit alaturi cateva indrumari sintetizate pentru intocmirea acestor acte.
INTOCMIRE LUCRARI.
PROGRAMA ANALITICA. CURSURI

Fiecare sectie de Master a facultatii de teologie trebuie să aprofundeze teme de doctrină si de misiune, dar, si mai important de teolgie fundamentala pentru a putea apăra credinta crestin-ortodoxă în fata tuturor provocărilor contemporane.

Pentru toate aceste specializari disciplinele
Teologie Dogmatica si Misiologie sunt obligatorii, in vreme ce Teologia fundamentalã este optionala, dar nu mai putin importanta.

Puteti sa va continuati studiile la oricare din cele 8 Masterate acreditate pe care le are Facultatea de Teologie constanteanã.

Masteranzii care fac una dintre discipline împreună cu mine vor putea găsi aici materialele necesare si datele/rezultatele examenelor.

Website Themes by furnici © Ciocan Tudor Cosmin
CiocanTudorCosmin research
SEE ALSO
INTRODUCTION
FORUM
CALENDAR ACADEMIC SI CURSURI
Programa analitica

tematica Curs

tematica Seminar

Prezenta studenti
Cunoasterea lui Dumnezeu pe baza revelatiei divine, dar si cu ajutorul ratiunii naturale - acestea sunt instrumentele pe care le putem folosi din plin in studiul si cercetarea oferite de Teologia Dogmaticã si de Teologia fundamentalã. Pe de o parte avem Scriptura ce contine adevãrul inspirat de Duhul Sfant autorilor sfinti si Bisericii in genere, iar pe de alta avem cugetarile filosofice si cercetarile stiintifice care, in mod continuu, cauta sa ajunga in acelasi timp la adevarul absolut despre ceea ce vedem si ceea ce nu vedem inca.
LINKURI UTILE
MASTERATE -teologie
»

»
Subiecte de Licenta

Ghid pentru alcatuirea lucrarilor stiintifice

Norme de redactare

Normele Academiei RO
»

»
»

»

»

»
»

»

»
rezultatele Examenelor

Conditii pentru absolvirea Cursului


»

»

»

»
Calendar examene

Cursuri - descarca

ORAR

Conditii pentru promovare
CERCETARE ACADEMICA. PROIECTE SI CUNOASTERE
Impreuna cu studentii facultatii de teologie, sectia pastorala, am reusit sa realizez, pe o durata de mai multe promotii, o foarte actuala si utlia biblioteca. Dotarea bibliotecii fizice, situata in sediul Arhiepiscopiei Tomisului, cu cele mai noi aparitii din domeniile: teologie dogmatica, comparata, apologetica, fizica, astrofizica, antropologie, filosofie, psihologie si alte domenii de interes pentru un studiu interdisciplinar corect, iar apoi transformarea acestora intr-o baza de date digitala pentru uzul intern al studentilor si cadrelor didactice - a fost un proiect indraznet, dar care s-a dovedit foarte eficient si binevenit din partea celor inclinati spre cercetare.
»

»

»


»
Lista cartilor deja scanate

Lista cartilor �MUST HAVE”

Lista carti download - engl.
Teologia pentru azi
Portalul Credo.ro
Portal creºtin-ortodox
Resurse filosofie -
descarcare free
Teologia pentru azi
Teologia pentru azi
Teologia pentru azi
Teologia pentru azi
FACULTATI DE TEOLOGIE
Facultatea de teologie BUCURESTI
Facultatea de teologie ORADEA
Facultatea de teologie SIBIU
Facultatea de teologie IASI
Facultatea de teologie CONSTANTA
Facultatea de teologie GRECO-CATOLICA
Facultatea de teologie ARAD
Facultatea de teologie CRAIOVA
Facultatea de teologie TARGOVISTE
Facultatea de teologie ALBA-IULIA
Facultatea de teologie REFORMATA
Institutul PENTICOSTAL
Facultatea de teologie TIMISOARA
Facultatea de teologie ROMANO-CATOLICA
REVISTE TEOLOGICE
Studii teologice
Basileia
TEOLOGIA - Arad
ARHIVA - Revista teologica
Studia Theologia Catholica
INTER - studii religioase
Mitropolia Ardealului
Analele teologice IASI
Orizonturi teologice - Arad
Jurnal teologic - baptist
Teologie si viata - Moldova
C.E.E.O.L - online library
BIBLIOTECA DIGITALA - ACCES